فصل نامه حیات

فصل نامه های حیاتِ مهدی یغمایی

فصلِ نخست

مشهد، روزِ گرمِ تابستانی و حیاطی که برای اتفاقی خوش آب و جارو شده است. هزاردستانِ خانه امروز جورِ دیگری نغمه خوانی می کند. سرخوش از این که هم نوایی پیدا خواهد کرد، شادمانه شاخه های درختانِ خانه را بالا و پایین می پرد. بیست و یکمِ مردادِ یک هزار و سیصد و پنجاه و پنجِ هجری شمسی، گویی خبری در راه است.

نجوای اذان در گوشِ نوزادی در خانواده ای مذهبی قرائت می شود تا این نوایِ روح بخش، از دورانِ کودکی با خونش عجین شود و همین باعث شود تا از کودکی و در سنِ ۹ سالگی در مسابقاتِ قرآنِ مدرسه، ناحیه و منطقه مقام های زیادی را کسب کند. نامِ مبارکِ “مهدی” برایش انتخاب می شود. نوایِ موسیقیِ روح بخشِ قرآن، مقدمه ای می شود تا مهدی یغمایی، در مسابقاتِ سرود، به عنوانِ تک خوانِ گروه، به فعالیت بپردازد و آموزشِ موسیقی را به صورتِ جدی پیگیری کند و نواختنِ سازِ پیانو و گیتار را بیاموزد. پایانِ دبیرستان، پایانِ فصلی از زندگیِ مهدی در مشهد می شود تا در انتهای این فصل، در پیِ اصالتِ ریشه اش، به همراهِ خانواده به موطنِ مادری مهاجرت کند.

فصلِ دو

مهدی می خواهد به کیمیای هستی نیز پی ببرد، از این رو در ابتدای فصلِ دوم زندگی، در سالِ ۱۳۷۴، در مقطعِ کارشناسیِ رشته ی کیمیای کاربردی، در دانشگاه آزادِ شهرِ شاهرود شروع به آموختن می کند تا به کُنهِ هستی پی ببرد. همزمان با نواختنِ سازِ گیتار و پیانو از سال ۱۳۷۶، به اصرارِ دوستان شروع به خواندنِ آوازِ اصیل می کند. از همان سال، به پیشنهادِ تهیه کننده های سازمانِ صدا و سیمای استانِ سمنان، آوایش را به گوشِ هم وطنانش می رساند و در مراسم و مکان های مختلف و دانشگاه ها، کنسرت موسیقی اصیل برگزار می کند. در این بین، به مدتِ دو سال، در شهرهای قزوین و زاهدان به عنوان نماینده ی دانشگاهِ پیامِ نورِ تهران، بهترین نغمه سرای بخشِ پاپ و تلفیقی در جشنواره ی موسیقیِ سراسر کشور می شود.

در اواسطِ فصلِ دومِ زندگیش، در سال ۱۳۷۹، با دو دوست با نام های علیرضا قرایی منش و امیر سزاوارمنش که هر دو در دانشگاهِ شاهرود در رشته های زمین شناسی و مهندسی عمران به تحصیل می پرداختند، آشنا می شود تا فعالیتِ جدیدش را در گروهی جوان تجربه کند.
سالِ ۱۳۷۹، فرهنگسرای بهمنِ شهرِ شاهرود، اولین کنسرتِ پاپِ بعد از انقلاب را به خود می بیند. گروهی با نامِ “سان ست” یا “غروب”، در آن غروب، فرهنگسرا را ستاره باران می کنند.

فصلِ سه

پس از اتمام درس در سال۱۳۸۱، به پیشنهادِ وی گروهی با نامِ “ژوان” به همراه دو دوستش تشکیل می شود. که در آن گروه، مهدی به عنوانِ خواننده، علیرضا قرایی منش به عنوانِ آهنگساز و امیر سزاوار منش به عنوانِ عضو و نوازنده ی گیتار، ایفای نقش می کنند.

ژوان در ابتدا پنج عضو داشت، سه نفرِ نام برده به همراهِ سامان امامی و فلورا مرادی. بعدا به دلایلی این گروه سه نفره شد. اولین کارِ این گروه با ویدیو کلیپی به نامِ “صدای آخر” منتشر شد. پس از آن آهنگ هایی با عناوینِ “کج خیال” ، “دلم تنگه”، “دخترِ چهل گیسِ بهار”، “سایه”، “ستاره جون”، “خدانگهدار”، “پَرسه”، “تازه تازه” و “احساس” ، در رزومه ی کاری این گروه قرار گرفت.

مهدی یغمایی در آهنگِ “زمستون” با حمید خندان، و در “کج خیال” و آخرین کار با عنوانِ “دخترِ چهل گیسِ بهار” با امیر سزاوار منش و علیرضا  قرایی منش هم خوانی داشت.

این ویدیو کلیپ ها برای جوانانی که می خواستند استعدادِ خود را به نمایش بگذارند، سکوی پرتابی شده بود. از این رو این گروه، با شبکه ی تلویزیونی که ادعا می کرد مجوزِ پخشِ آهنگ ها را دارد، قرارداد بست، غافل از این که آن شبکه، واقعیت را بیان نکرده بودند. همین عدمِ صداقت، باعث شد تا این گروهِ پر شور، چندین سال کوله بارِ سنگینِ ممنوع الفعالیتی را به دوش بکشد. فشارهای ناشی از این دوره باعث شد تا مهدی با توافقِ دوستان از این گروه جدا شود.

فصلِ چهار

سال ۱۳۸۸، این خواننده همکاری خود را با تهیه کننده ای با نامِ رامین بصیرت نیا آغاز کرد. آلبومی مذهبی با عنوانِ “سلام آقا” که با همراهی چند تن از خواننده هایی چون محسن چاووشی، محمد علیزاده و رضا صادقی ویژه ی ماهِ محرم تهیه شد. در این آلبوم چهار قطعه را مهدی یغمایی اجرا کرد.

قطعه ی “گل پر پر”: با ملودی خودش، تنظیمِ میلاد ترابی و ترانه ای از سید احمد موسوی

قطعه ی “شام غریبان”: که ملودی اوجِ آهنگ از خودش بود. ترانه از یغما جندقی و تنظیمِ میلاد ترابی

قطعه ی “ماه قبیله”: با ملودی مهدی یراحی، تنظیمِ مهرداد احمد زاده و ترانه ی روزبه بمانی

و قطعه ی “باحسین”: با ملودی و تنظیمِ مهدی یراحی و ترانه ای از روزبه بمانی

در نوروز ۱۳۹۰، وی در دی وی دی تصویری، به عنوانِ جُنگِ نوروز ۹۰، به  اجرای قطعه ی “ماهِ من” با ترانه ای از محمد علی بهمنی، پرداخت که کاری بود که زنده یاد ناصر عبدالهی در آلبومِ “عشق است”، اجرا کرده بود. در همان سال تیتراژِ برنامه ی “ماه عسل” ، در نزدیکی های افطار و اذان، نوای دل انگیز و پر از احساسِ او را می طلبید که این کار با پیشنهادِ احسان علیخانی، به اجرا درآمد. ترانه ای با عنوانِ “حس میکنم تو رو” با ترانه ای از روزبه بمانی، ملودی خودش و تنظیمِ فرزاد فتاحی، حس و حالِ تازه ای به مخاطبانِ آن سالِ ماه عسل داد.

مهدی یغمایی همچنین تیتراژِ سریالِ “ستاره های سربی” ، ساخته ی محمدرضا آهنج  و با تهیه کنندگی خانم اعظم تندرو را با همکاری علی لهراسبی، ترانه ی خانمِ مهدیه عرب، تنظیمِ پوریا حیدری و ملودی علیرضا قرایی منش، را در خاطره ها ثبت کرد.

در فیلمِ “دوباره عاشقی” به کارگردانی بهمن گودرزی، در حوزه ی نمایشِ خانگی، چهار قطعه ی “حلالت می کنم”، “ریشه نکن”، “حلالم کن” و “دوباره عاشقی” زینت بخشِ این فیلم بود. ابتدای این فیلم به صورت فی البداهه توسط مهدی یغمایی خوانده شده و چهار قطعه ترانه از بابک صحرایی، ملودی و تنظیم از پوریا حیدری که موسیقیِ متن را نیز کار کرده بود، در این فیلم به کار برده شدند.

در رمضانِ ۱۳۹۱، اولین آلبومِ رسمی مهدی یغمایی با عنوانِ “یه دنیا حرف”، پس از سال ها انتظار و گذر از حواشی، به تهیه کنندگیِ رامین بصیرت نیا به بازار عرضه شد. وی در این آلبوم با اشخاصی چون پوریا حیدری، میلاد اکبری، بابک وزیری، امین قباد، ترانه سراهایی چون علی بحرینی و پوریا ربیعی همکاری داشت و از ملودی های بابک وزیری، خودِ وی و علیرضا قرایی منش در انتشارِ آهنگ ها استفاده شد. از این آلبوم، آهنگِ “چه کردی”، “حسادت” و “یادته”  بیشتر مورد توجه مخاطبانش قرار گرفت.

در این بین، تک آهنگ های زیادی از مهدی یغمایی منتشر شد. قطعه ی “بخواب آروم”  قطعه ای است که مهدی یغمایی به یادِ مرتضی پاشایی با سوزِ فراوان و به زیبایی اجرا کرد تا برای همیشه مانند نامِ مرتضی، ماندگار شود.

در سالِ ۱۳۹۴ و نوروز ۱۳۹۵ ، برای اولین بار بعد از انقلاب، برنامه ی استعداد یابی خوانندگی با عنوانِ “شب کوک” ، به کارگردانی و مجری گری باربد بابایی و با داوری مهدی یغمایی، فرهاد برنجان، فریدون آسرایی و پوریا حیدری، دریچه ای جدید به روی علاقه مندان حوزه ی خوانندگی باز کرد. مهدی یغمایی با احساسی وصف نشدنی، با خواندنِ قطعه ی “من عاشقت شدم”، در تیتراژِ آخرِ این برنامه، رنگی نوین به رنگین کمانِ این برنامه اضافه کرد. تیتراژِ شب کوک با صدای وی و به لطفِ مردم توانست در نظر سنجیِ برنامه ی سه ستاره، به عنوانِ سومین تیتراژِ برترِ سال ۱۳۹۴، تندیسِ این برنامه را از آنِ خود کند.

دومین آلبومِ رسمی مهدی یغمایی با عنوانِ “چمدون تو” در تاریخِ دهمِ خردادِ ۱۳۹۵، در جشنِ امضای با شکوهی با حضورِ تعدادی زیادی از طرفدارانش رونمایی شد که جزییاتِ عواملِ تولیدی در بخشِ آلبوم ها، به طورِ کامل ذکر شده است.

مهدی یغمایی همچنان پر قدرت، با امیدی سرشار از لطفِ حضورِ حق و به دور از هر گونه حواشی به تدریسِ آواز می پردازد تا رسالتی را که بر دوشش هست به بهترین نحو اجرا کند و گامی دیگر در جهتِ پیشرفت کشورش در حوزه ی موسیقی بردارد و با کشفِ استعدادهای جدید، راه را برای حضورِ بیشترِ جوانانِ این ممکلت، برای بروز استعدادهایشان هموارتر سازد.

شعارِ همیشگیِ مهدی یغمایی: ” نا امیدی ممنوع “

نگارشِ متن: مهرانا زُهَری